Rubrika: Fit vařečka

  Vaječná omeleta s hráškem

Stupeň obtížnosti přípravy: Začátečník

Doba přípravy: 5 minut

Složení

Vejce 4-5, máslo, sůl a hrášek (s plechovky).

Pracovní postup

1. Rozbijte 4 - 5 vajec do vhodné nádoby, ve které dále vejce rozšlehejte nejlépe kvedlačkou.

2. Dále na pánvi rozpustíte máslo a rozkvedlaná vejce na ni vlijte.

3. Vaječnou směs nechte mírně ztuhnou a posypte ji hráškem. Omeletu přikryjte poklicí a nechte ji ztuhnout, tak aby nebyla syrová. Kvalitně prohřátou omeletu můžete podávat třeba s čerstvým chlebem.

Doplňující informace

Množství potravin pro 4 porce
Potravina
Vejce 4Ks
Máslo 15g
Sůl 2g
Hrášek 50g

Výsledné hodnoty pro 1 porci
Hmotnost potravin 227g
Ztráty vařením celkem 22g
Množství hotového omelety 205g

Energetická hodnota
1 porce 106,2 Kj / 25,5 Kcal

Vhodné přílohy

1. Tmavé pečivo
2. Tmavý chléb

 

 

2018 © Vseokulturistice.cz – Všechna práva vyhrazena.