Rubrika: Fit vařečka

  Smažený kuřecí řízek

Stupeň obtížnosti přípravy: Pokročilý uživatel

Doba přípravy: 20 minut

Složení

Kuřecí prsa, sůl, hladká mouka, vejce, mléko, strouhanka, olej a máslo.

Pracovní postup

1. Kuřecí prsa zlehka naklepete přes fólii.

2. Do jedné misky si připravte vejce, které rozšleháte s mlékem a do druhé misky si připravte strouhánku – v našem případě je strouhánka připravena napůl s tmavého a světlého pečiva.

3. Naklepané kuřecí řízky vykoupete v rozšlehaném vejci s mlékem a následně obalíte ve strouhánce.

4. Řízky smažíte na předem rozehřátém oleji dozlatova. Řízek smažte pozvolna, tak aby vám neztmavla strouhanka a řízek byl křehký. Kuřecí řízek podáváte s bramborem.

Doplňující informace

Množství potravin pro 4 porce
Potravina
Kuřecí prsa 300g
Hladká mouka 12g
Vejce 1ks
Olej 80ml
Máslo 20g
Sůl 10g
Mléko 40ml
Strouhanka 80g

Výsledné hodnoty pro 4 porce
Hmotnost potravin 582g
Ztráty vařením celkem 230g
Množství hotového výrobku 352g

Energetická hodnota
4 porce 467,6 Kj / 112,2 Kcal
1 porce 116,9 Kj / 28,0 Kcal

Vhodné přílohy

1. Vařené brambory
2. Tmavé pečivo
3. Zelenina

 

 

2017 © Vseokulturistice.cz – Všechna práva vyhrazena.