Rubrika: Fit vařečka

  Květáková polévka

Stupeň obtížnosti přípravy: Pokročilý

Doba přípravy: 30 minut

Složení

Květák, sůl, olej, hladká mouka, mletý květ, mléko a polévkové koření.

Pracovní postup

1. Květák rozeberete na menší kousky, opláchnete a vaříte v osolené vodě téměř do měkka.

2. Do hrnce nalijete olej a do něj nasypete hladkou mouku, připravíte jíšku. Po celou dobu musíte míchat, aby se jíška pečlivě prosmažila a nepřipálila se.

3. Připravenou jíšku zalijete vodou z květáku Za stálého míchání vaříte a dochutíte polévku mlékem, solí, polévkovým kořením a na konec do polévky vložíte květák. Vše společně ještě povaříte.

Doplňující informace

Množství potravin pro 4 porce
Potravina
Květák 260g
Sůl 8g
Olej 25ml
Hladká mouka 40g
Mletý květ 0,24g
Mléko 130ml
Polévkové koření 4,5g

Výsledné hodnoty pro 4 porce
Hmotnost potravin 468g
Ztráty vařením celkem 65g
Množství hotového polévky 403g

Energetická hodnota
4 porce 199,2 Kj / 47,8 Kcal
1 porce 49,8 Kj / 11,9 Kcal

Vhodné přílohy

1. Vařený brambor (součást)
2. Tmavý chléb

 

 

2018 © Vseokulturistice.cz – Všechna práva vyhrazena.