Rubrika: FIT VAŘEČKA

  Čočková polévka

Čočka je bohatá na rostlinné bílkoviny. Čočkou zlepšíte pestrost vaší stravy. Čočka se dá připravit jako samostatný chod, či jako polévka, kdy nepůsobí nadýmavě.

Stupeň obtížnosti přípravy: Pokročilý uživatel

Doba přípravy: 20 minut

Složení

Čočka, tuk, cibule, hladká mouka, majoránka, mletý pepř, česnek, sůl a polévkové koření.

Pracovní postup

1. Čočku propláchnete a zalijete dostatečným množstvím vody a vaříte téměř doměkka. Nakrájíte najemno cibuli a osmažíte ji na rozpáleném tuku.

  

2. Osmaženou cibuli zasypete hladkou moukou, zalijete studenou vodu a připravíte světlou zásmažku.

  

3. Zásmažku nalijete za neustálého míchání do uvařené čočky. Přidáte drcenou majoránku, pepř, česnek utřený se solí (nebo česnekovou pastu). Dále polévku povaříte a dochutíte ji polévkovým kořením.

  

Množství potravin pro 4 porce
Potravina
Čočka 132g
Tuk 28ml
Cibule 24g
Hladká mouka 32g
Majoránka 0,1g
Mletý pepř 0,1g
Česnek 5g
Sůl 8g
Polévkové koření 5g
Voda 720ml

Výsledné hodnoty pro 4 porce
Hmotnost potravin 954,2g
Ztráty vařením celkem 72,6g
Množství hotové polévky 881,6g

Energetická hodnota
4 porce 216,8 Kj / 52 Kcal
1 porce 54,2 Kj / 13 Kcal

 

 

 

2017 © Vseokulturistice.cz – Všechna práva vyhrazena.