Fit vařečka

Špenátová polévka

Výrobní postup špenátové polévky je upraven tak, aby byl co nejjednodušší a příprava byla co nejrychlejší. Polévka je hustší, vůně a chuť po použitých potravinách a přísadách.

REKLAMA

 

Stupeň obtížnosti přípravy: Pokročilý uživatel

Doba přípravy: 20 minut

Složení

Špenát mražený, tuk, hladká mouka, mletý pepř, sůl, polévkové koření, vejce, mléko a drcený kmín.

Pracovní postup

1. Do rozehřátého oleje nasypete hladkou mouku a pečlivě mícháte cca 5 minut.

  

2. Do částečně osmažené mouky nasypete rozmražený špenát (může být i mražený s tím, že musíte delší dobu čekat než se rozehřeje za neustálého míchání aby se nepřipálil).

  

3. Spojený špenát s jíškou dolijete vodou (lépe vývarem) a přidáte mléko.

  

4. Dobře rozmíchané vejce zamícháte do polévky a dochutíte solí, mletým pepřem, polévkovým kořením a drceným kmínem.

  

Množství potravin pro 4 porce
Potravina
Špenát mražený 240g
Tuk 24g
Hladká mouka 24g
Polévkové koření 3g
Vejce 1 ks
Sůl 3g
Mletý pepř 0,1g
Drcený kmín 3g
Voda 640ml

Výsledné hodnoty pro 4 porce
Hmotnost potravin 977g
Ztráty vařením celkem 120g
Množství hotové polévky 857g

Energetická hodnota
4 porce 179,6 Kj / 43,1 Kcal
1 porce 44,9 Kj / 10,7 Kcal

REKLAMA

 

www.levne-proteiny.cz www.jagrfit-sport.cz www.fitness-praha.com www.posilovani-fitness.eu/