Rubrika: Fit vařečka

  Kuřecí prsíčka s broskvemi

Stupeň obtížnosti přípravy: Začátečník

Doba přípravy: 20 minut

Složení

Kuřecí prsa, sůl, tuk, máslo a broskve půlené kompotované.

Pracovní postup

1. Maso z kuřecích prsou nakrájíte přes vlákna na plátky (rozkrojením do 2/3 plátku vytvoříte jeden velký kus).

2. Mírně plátek naklepete a osolíte (aby na vás nestříkalo maso při klepání, můžete použít potravinářskou fólii).

3. Lehce osmahnete na horkém tuku z obou stran a velmi krátce podusíte.

4. Přidáte kousek másla a prohřejete plátky broskví.

5. Podušený plátek masa ozdobíte prohřátým ovocem a podlijete zbylou šťávou.

Doplňující informace

Množství potravin pro 4 porce
Potravina
Kuřecí prsa 400g
Sůl 12g
Tuk 40g
Máslo 40g
Broskve půlené kompotované 80g

Výsledné hodnoty pro 4 porce
Hmotnost potravin 572g
Ztráty vařením celkem 212g
Množství hotového výrobku 360g

Energetická hodnota
4 porce 524 Kj/126 Kcal
1 porce 131 Kj/ 32 Kcal

Vhodné přílohy

1. Vařené brambory
2. Dušená rýže
3. Různé druhy zeleninových salátů

 

 

2018 © Vseokulturistice.cz – Všechna práva vyhrazena.