Rubrika: Fit vařečka

  Hovězí steak

Stupeň obtížnosti přípravy: Začátečník

Doba přípravy: 30 minut

Složení

Hovězí zadní, sůl, pepř, sojová omáčka a tuk.

Pracovní postup

1. Hovězí zadní nakrájíte na plátky a naklepete (přes fólii), osolíte a opepříte. Mírně po stranách nakrojíte, aby se maso při pečení nekroutilo.

2. Maso vložíte na předem rozehřátý olej, kde maso pokapete sojovou omáčkou a opečete po obou stranách.

3. Maso dusíte pod poklicí doměkka, dle potřeby doléváte vodu.

Doplňující informace

Množství potravin pro 4 porce
Potravina
Hovězí zadní 400g
Sůl 8g
Pepř 0,4g
Sojová omáčka 8ml
Olej 30ml
Voda 100ml

Výsledné hodnoty pro 4 porce
Hmotnost potravin 546,4g
Ztráty vařením celkem 150g
Množství hotového výrobku 396,4g

Energetická hodnota
4 porce 436Kj/105Kcal
1 porce 109Kj/26Kcal

Vhodné přílohy

1. Vařené brambory
2. Dušená rýže

 

 

2018 © Vseokulturistice.cz – Všechna práva vyhrazena.