Rubrika: FIT VAŘEČKA

  Aljašská treska smažená

Aljašská treska obalená ve vejcích a ve strouhance. Maso je měkké a jemně osmažené do zlatavé barvy. Treska je dobře prosmažená, voní a chutná po použitých surovinách.

Stupeň obtížnosti přípravy: Pokročilý uživatel

Doba přípravy: 20 minut

Složení

Aljašská treska, sůl, tuk, vejce, mléko a strouhanka.

Pracovní postup

1. Rozmraženou tresku osolte a v rozmíchaných vejcích s mlékem plátek masa vykoupejte.

  

2. Tresku dále obalíte ve strouhance. (Aby vám treska při smažení držela pohromadě, obalte ji raději dvakrát, znovu ji tedy vykoupejte ve vajíčku s mlékem a obalte podruhé ve strouhance).

  

3. Obalenou tresku smažíte na pánvi na předem rozehřátém oleji na nižší stupeň, tak aby bylo maso měkké a nepřipálily jste strouhanku.

  

Doplňující informace

Množství potravin pro 4 porce
Potravina
Aljašská treska 400g
Sůl 12g
Tuk 100ml
Vejce 2ks
Mléko 12ml
Strouhanka 80g

Výsledné hodnoty pro 4 porce
Hmotnost potravin 684g
Ztráty vařením celkem 215g
Množství hotového výrobku 469g

Energetická hodnota
4 porce 696,4 Kj / 167,1 Kcal
1 porce 174,1 Kj / 41,8 Kcal

Vhodné přílohy

1. Vařené brambory
2. Tmavé pečivo
3. Zelenina

 

 

 

2017 © Vseokulturistice.cz – Všechna práva vyhrazena.